Author Topic: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?  (Read 11341 times)

gclandcp

  • Apprentice
  • **
  • Posts: 100
  • Karma +0/-0
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #20 on: April 11, 2012, 04:58:20 AM »
Salam All,

I'm from Kota Kinabalu Sabah. So... Anybody want to meet up, just pm me.

Peace.

tauhid101

  • Beginner/Inquirer
  • *
  • Posts: 96
  • Karma +0/-0
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #21 on: April 12, 2012, 08:32:14 PM »
Salam All,

I'm from Kota Kinabalu Sabah. So... Anybody want to meet up, just pm me.

Peace.

Peace geoff,

Ndak dapat PM ko, masih ada error. KK? me from beverly bundusan, you? Bekenalan dulu bah baru bejumpa, nanti ko dari MUIS atau JEAHINS pula  :rotfl: jgn marah kio, main2 bah  ;D Saya pernah kena ugut dari JAIS, Malaya dulu. Bah..hopefully we can meet up and chat. While the message box is still out, chat2 di cni saja dulu lah kio.

tauhid101.

FaithThief

  • Beginner/Inquirer
  • *
  • Posts: 1
  • Karma +0/-0
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #22 on: May 16, 2012, 04:17:04 PM »
how old r u actually?well im sabahan oso from kk.how often u baca quran?

tauhid101

  • Beginner/Inquirer
  • *
  • Posts: 96
  • Karma +0/-0
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #23 on: May 17, 2012, 10:42:32 AM »
how old r u actually?well im sabahan oso from kk.how often u baca quran?

Peace be within you, FaithThief
Was that directed at me? :) Sorry.. I'm past the half-century mark  ;D and been reading, reflecting and remembering, the Book of Truth since early 90's. And never stop the habit, everyday. Mau pinsin sudah bah sia ni  ;D. Kau d KK dari mana?

tauhid101

Averroes

  • Beginner/Inquirer
  • *
  • Posts: 1
  • Karma +0/-0
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #24 on: August 16, 2012, 01:21:28 PM »
Bah.. Jadi apa cerita kamu urang disabah nie..?? teda perkembangaan ka??...  :)

tauhid101

  • Beginner/Inquirer
  • *
  • Posts: 96
  • Karma +0/-0
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #25 on: August 22, 2012, 11:50:46 PM »
Peace Averroes,

kita urang disabah ok ok ja bah.. ;D kau dari mana, Averroes..di sabah atau disemenanjung atau luar negeri? skg ni masih blm ada group yg ditubuhkan untuk diskusi2 atau sembang2 ja. yg saya tau, ada juga group wujud dikk tapi mcm utk kawan2 dan keluarga ja. tau lah negeri kita ni, kalo kita org2 biasa ingin pembaharuan dalam ugama, terutama ugama islam, ndak bulih. Tapi kalo ugama itu diturunkan darjatnya oleh org2 politikus bulih pula  ;D

lagi pun disabah ni, ndak ramai yg minat kalo pasal berdiskusi pasal ugama.. tau lah semua sibuk dgn GE13.. ini kali lah!!!  :rotfl:

Peace.

ilatiff

  • Beginner/Inquirer
  • *
  • Posts: 1
  • Karma +0/-0
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #26 on: September 22, 2013, 10:27:20 AM »
I come in peace.
 :group:
Wah terkejut jugak sya terjumpa ni group..I thought I was alone...sya baru jugak la terbukak Mata telinga idung terutama hati DLM hal keagamaan ni ..dulu sya was was mcm Ada saja yg sya rasa tida ngam..now I submit to God and I feel good. Anyways sya  d kk, kalu Ada mo jumpa2 invite la aa..

Earthdom

  • Guest
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #27 on: January 20, 2014, 08:45:25 PM »
Salaam

Maybe beberapa bulan lagi saya dan paman di Borneo akan berkunjung ke Negeri Sembilan.
Ada tidak kumpulan jama'ah Quran sahaja atau liberalis muslim di sana??

Just wonder  :hmm

Tuhan Allah senantiasa dipuja dan disanjung!!

percaya

  • Beginner/Inquirer
  • *
  • Posts: 14
  • Karma +0/-0
  • Gender: Male
Re: GOD ALONE MUSLIMS FROM SABAH/MALAYSIA! WHERE ARE YOU?
« Reply #28 on: September 18, 2019, 10:41:28 AM »
Peace be upon all,

Pertama sekali, Apa khabar kawan² dalam forum ni? Harapnya semua sihat dan success. Punya lama sudah tidak post-mengepost 🤭. Rasanya mcm lebih dari 10 tahun, tiba² saya rasa mau post dalam forum ni. Harap bertambah sudah ahli kita dalam masa 10 tahun ni. Bha kalau ada mau sarita² dlm forum ni or duduk kupi² bleh atur 😄. Mana yang ahli baru tu dialu-alukan 😁.